Weekend Retreat

Het Weekend Retreat 2018 is on hold gezet.

Er wordt gekeken naar de mogelijkheden in de toekomst. Bij interesse, meld je gerust aan. Mocht er een nieuwe datum bekend zijn, word je hiervan op de hoogte gebracht en kan je alsnog laten weten of je deel kan en wilt nemen.

 

 

Aandacht voor jezelf – Het thema van het weekend retreat waarin je alle tijd hebt voor jezelf met aandacht voor je lichaam, je geest en je omgeving. Enerzijds een moment om te ontspannen en op te laden, anderzijds om jezelf te (her)ontdekken. Tijdens de dagelijkse yoga, pilates en mindfulness-sessies ga je aan de slag met het thema onder leiding van Mark en Esther Verloop.

Het weekend retreat vindt plaats van in Warnsveld, waar we gebruik mogen maken van de locatie Bed & breakfast De Slaperije.

Het weekend is all-inclusief voor 349,- euro per persoon. Inbegrepen zijn de verschillende sessies; verblijf en eten en drinken voor vrijdagavond tot en met zondagmiddag. Voor een eenpersoonskamer wordt een toeslag van 50,- euro gerekend.

 

 

Even voorstellen

Mark en Esther Verloop zijn broer en zus die samen de passie van persoonlijke ontwikkeling delen.

Mark Verloop

Mark is mindfulnesstrainer en eigenaar van Healthful You. Hij is een vriendelijk, eerlijk en sensitief persoon, houdt van duidelijkheid en gaat zorgvuldig te werk. Mark heeft Management in de Zorg gestudeerd en studeerde af op het onderwerp ’mindfulness binnen de doe-cultuur van ziekenhuizen’. Daarna heeft hij de opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond en in het najaar van 2015 richtte hij Healthful You op. Zelf is Mark op 16-jarige leeftijd begonnen met meditatie en is later ook aan de slag gegaan met mindfulness. Met Healthful You richt hij zich voornamelijk op twintigers om hen te helpen met het creëren van meer balans, ontspanning en geluk in hun leven.

 

Wil je meer weten? Kijk dan op www.healthfulyou.nl.

 

Esther Verloop

Het lichaam is een thema voor Esther in haar leven. Zowel in de yoga en pilates als het dansen, ex-wedstrijdstijldanser, focust ze zich op de ontwikkeling ervan. “Ik vind het interessant dat het lichaam zoveel meer informatie over onszelf bezit dan we ons vaak beseffen.” Op nuchtere wijze neemt Esther je in haar lessen klassiek mat pilates en power yoga mee in het ontdekken van jouw lichaam. Naast de mentale aandacht wordt er tijdens haar lessen gewerkt aan het versterken van je lichaam met als doel steviger en evenwichtiger in je eigen leven te staan.

 

Vier uur in de week geeft Esther les in pilates en power yoga:
* donderdags van 19:15u tot 21:30u in Delft
* vrijdags van 15:45u tot 18:00u in Utrecht

 

Meer informatie: lees het hier

 

 

Globaal programma

Er zal onder andere een uitgebreide bodyscan gegeven worden, we gaan aan de slag met de onderwerpen stress, ontspanning en communicatie. En het lichaam wordt eens flink uitgedaagd in het vinden van jouw grenzen.

Vrijdag
Op vrijdag kom je tussen 17.00 uur en 18:00 uur aan op de locatie. Je hebt dan de tijd om je spullen naar je kamer te brengen en kennis te maken met de trainers, de andere deelnemers en de gastheer en –vrouw. Na het eten vindt er een sessie plaats en is er eventueel tijd voor een drankje.

Zaterdag
Zaterdagochtend wordt er gezamenlijk ontbeten en zullen er een aantal yoga en mindfulness-sessies plaatsvinden. ’s Middags heb je vrij waarna er een gezamenlijk avondprogramma zal zijn.

Zondag
Zondag wordt de dag weer samen gestart met ontbijt en verschillende de sessies. De weekend retreat zal om ongeveer 15.00 uur afgelopen zijn.

 

 

Meer informatie

De locatie
Het verblijf ligt aan de rand van Warnsveld, vlakbij Zutphen, in de achterhoek van het bosrijke Gelderland. De locatie biedt rust en ruimte met een prachtige sier- en kijktuin met zitjes en vrolijk en comfortabel ingerichte kamers. In de omgeving bevindt de stad Zutphen, waar je heerlijk kunt winkelen, een galerie of museum kan bezoeken of op een terrasje lands de IJssel kunt genieten van het uitzicht. Ook behoort heerlijk wandelen en fietsen door de uitgestrekte bossen en velden van natuurgebied ’t Grote Veld tot de mogelijkheden.

 

Boeking van je verblijf
Tijdens het verblijf in Warnsveld is het mogelijk om in een tweepersoonskamer of eenpersoonskamer te slapen. We zullen zoveel mogelijk vrouwen bij vrouwen en mannen bij mannen op de kamers laten slapen. Mits het niet anders kan of vooraf aan het weekend de voorkeur is aangegeven voor een andere indeling, kan het zijn dat vrouwen en mannen gemengd verblijven op de slaapkamers. Er is een gezamenlijke badkamer met douche aanwezig en een aparte gedeeld toilet. Voor een eenpersoonskamer wordt een toeslag van 50 euro gevraagd.

Eten en drinken
Heb je op het gebied van voeding voorkeuren, diëten of allergieën? Laat het ons weten. We zullen proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden. Al kunnen we het niet 100% garanderen.

Aanmelden en betaling
Aanmelden voor het weekend retreat gaat via het aanmeldingsformulier. Na aanmelding zul je verdere informatie over en de factuur voor betaling van het weekend per mail ontvangen. Wanneer wij meer informatie nodig hebben, kan het zijn dat we telefonisch contact met je opnemen.

Wat is power yoga?
Power yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga voor een sterk en gezond lichaam. Tijdens een power yogales wordt er gewerkt met een wisselende serie van krachtige houdingen die op het ademritme wordt uitgevoerd. Yoga betekent in het algemeen ‘eenheid’ of ‘integratie’. In andere woorden: het samenbrengen van lichaam, geest en ziel. Er bestaan veel verschillende stromingen binnen de yoga. Power yoga is gebaseerd op ashtanga yoga (een hatha-stroming). Power yoga is een vrijere vorm van ashtanga yoga, zo werkt power yoga niet volgens een vaste volgorde van houdingen. Wel heeft power yoga net als asthanga yoga een gunstig effect op de conditie, het sterker worden van het lichaam, en de flexibiliteit, ademhaling, concentratie en balans.

Wat is klassiek mat pilates?
Klassiek mat pilates is een fysieke reeks aan oefeningen, welke het hele lichaam traint. Hierdoor ontwikkelt het lichaam zich gelijkmatig. De complete serie zorgt voor een juiste balans in het lichaam. Het versterkt je core, helpt je rug gezond te houden en verhelpt blessures en lichamelijke klachten.

Wat is mindfulness?
Mindfulness is doelbewuste en niet-oordelende aandacht geven aan het huidige moment. Mindfulness leert je om opmerkzaam te zijn voor dat wat er is. Je leert helder waar te nemen, zonder erover te oordelen. En wat je tegenkomt, is per moment verschillend. Het kunnen gedachten zijn, maar ook gevoelens, lichamelijke prikkels of afleiding uit je omgeving. Hoe je daar mee omgaat, is aan jou. Binnen de methode mindfulness heb je de formele en informele beoefening. De formele beoefening bevat het doen van meditaties, yoga en andere mindfulnessoefeningen. Daarnaast heb je de informele beoefening: hoe je het toepast in je dagelijks leven. Mindfulness is een praktische tool waarmee je meer rust en balans in je leven kunt creëren.

 

 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@weekendretreat.nl.

Algemene voorwaarden