Mijn verhaal

Het lichaam is een thema voor mij in mijn leven. Zowel in de yoga en pilates als in het dansen, voorheen onder andere wedstrijdstijldanser op nationaal niveau, focus ik mij op de ontwikkeling ervan.

 

Van vroeger naar…

Al van jongs af aan (sinds mijn zesde) dompel ik me onder in verschillende dansstijlen. Van klassiek en jazz ballet tot aan hip hop en streetdance. Ik heb het allemaal uitgeprobeerd. Tot ik zeven jaar geleden tijdens mijn studententijd begon met stijldansen. Mijn hart was verkocht. Recreatief stijldansen ging over naar wedstrijdstijldansen en mijn bewustzijn rondom mijn lichaam begon te groeien. Welke spieren gebruik je? Welke bewegingen maak je om iets uit te stralen wat je wilt? Hoe wordt mijn lichaam sterker? En hoe zet ik mijn gevoelens in om mijn verhaal over te brengen?

Het stijldansen heeft me heel veel over mezelf en mijn lichaam geleerd. Het lichaam bezit zoveel meer informatie over onszelf dan we ons vaak beseffen. Maar… zo leergierig als ik ben, was ik op zoeken naar meer rust, evenwicht en specifiekere informatie over de relatie tussen het lichaam, de geest en ziel. Zo kwam het dat ik in 2015 begonnen ben met opleidingen te volgen tot yoga en pilates docent.

…nu
Inmiddels geef ik vier uur per week pilates en yogales in Delft en Utrecht. Ook heb ik me bij Change Your Rhythm aangesloten als trainer om binnen het bedrijfsleven dans in te zetten om bewustzijn over jezelf en de communicatie onderling te creëren. Hiernaast werk ik als marketing & communicatie freelancer en HR medewerker bij een ICT-bedrijf. Het belopen van het yogapad en mezelf blijven ontdekken op het pad van zelfontwikkeling zal mijn leven lang gaande blijven en ik deel graag mijn inzichten en ervaringen met jou.

Mijn lessen benader ik op nuchtere wijze. Voor wie meer interesse heeft in de achtergrond van houdingen en het yogapad biedt ik ook ruimte. Aan jou de keus. In beide gevallen neem ik je in mijn lessen mee in het ontdekken van jouw lichaam en het (opnieuw) connectie maken met jezelf. Naast de mentale aandacht wordt er letterlijk gewerkt aan het versterken van je lichaam met als doel steviger en evenwichtiger in jezelf en daarmee je eigen leven te staan.

 

Ontwikkeling
Power yoga (100 uur) – AALO opleidingen – augustus 2017 (lv1), juni 2018 (lv2)
Klassiek mat pilates – AALO opleidingen – september 2017 (lv1)