Klassiek mat pilates

Pilates is een fysieke reeks aan oefeningen, welke het hele lichaam traint. Hierdoor ontwikkelt het lichaam zich gelijkmatig.
De complete serie zorgt voor een juiste balans in het lichaam. Het versterkt je core, helpt je rug gezond te houden en verhelpt blessures en lichamelijke klachten.

 

Lesrooster
Donderdag • 19:15 – 20:15 uur • CW Delft
Vrijdag • 15:45 – 16:45 uur • Yoga bij het Park, Utrecht

Special – Klassiek mat pilates XL
Vrijdag 15 maart • 19:30 – 21:00 uur • Yoga bij het Park, Utrecht

Het ontstaan…
Joseph Pilates, grondlegger, ontwikkelde de pilates methode ter bescherming en verbetering van de houding van de mens. Hij zag hoe de houding te lijden had onder de huidige werkomstandigheden en stress. Pilates hamerde op het belang van een gezonde wervelkolom. Om deze te ontlasten, wordt een matles liggend op de grond gestart. De zwaartekracht helpt bij het verlengen van de wervelkolom. Gedurende de reeks oefeningen wordt er toegewerkt naar zittende bewegingen. Aan het eind van de reeks verlaat je de les lang en loop je gelift het dagelijks leven weer in.

Pilates is net als dans of een vechtsport een bewegingsreeks die elke dag geoefend dient te worden om geperfectioneerd te worden. Een goede beheersing van de pilates techniek zal een positieve invloed hebben op dagelijks leven. Daarnaast helpt de techniek van pilates in het correct gebruik van je lichaam bij andere sporten.

Mijn lessen
Tijdens de klassiek mat pilates lessen wordt er gebruik gemaakt van de serie houdingen die Joseph Pilates heeft ontwikkeld. Het doel van de lessen is het creëren van een evenwichtig en sterk spiersysteem en een soepel lichaam. Daarbij wordt de focus verlegd van de dominante spieren naar de onderpresterende spieren. Zo worden deze laatste weer geactiveerd en versterkt.

Het op de juiste manier onder de knie krijgen van de oefeningen vraagt concentratie, tijd en inspanning. Maar zodra je ze beheerst, raak je de basis niet snel meer kwijt en is het verschil met voorheen voel- en zichtbaar. Het is een constant leerproces, waarin je jezelf steeds opnieuw kan blijven ontwikkelen en uitdagen.